fbpx

Medic de la Spitalul de Psihiatrie "Alexandru Obregia" urmărit penal pentru luare de mită

Image
Image

Procurorii DNA au anunțat, luni, că au început urmărirea penală față de dr. Elena Postolache care, în calitate de medic primar șef Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia”, în contextul derulării unor contracte încheiate între unitatea sanitară și o societate comercială, ar fi primit în trei tranșe, de la reprezentanții firmei respective, suma totală de 102.200 lei.

Aceasta este anchetată pentru luate de mită în formă continuată, au menționat anchetatorii.

"Banii respectivi, ce ar fi reprezentat 3,5% din valoarea fără TVA a facturilor emise de societatea respectivă și achitate de către Spitalul Clinic de Psihiatrie «Profesor Doctor Alexandru Obregi» ar fi fost primiți de inculpată în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, și anume întocmirea unor referate de necesitate pentru achiziția de produse necesare Laboratorului de analize medicale", au precizat procurorii DNA.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.