fbpx

Medic fals descoperit și într-un spital de stat! Așa-zisul doctor ar lucra cu pacienții de aproximativ 10 ani UPDATE

Un nou caz revoltător este prezentat într-o anchetă publicată de Libertatea, la o săptămână după ce jurnaliștii au făcut primele dezvăluiri despre așa-zisul chirurg italian Matteo Politi.

De această dată, falsul medic dat în vileag lucrează la stat, mai precis la Spitalul Județean Ilfov, cu o diplomă grosolan falsificată şi pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără nici un aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului, scrie Libertatea notând că, în aceste condiții, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat un deceniu cu pacienţii!

Sursa citată prezintă inclusiv o înregistrare din sala de operații, în care femeia închide singură o pacientă, dar mai scrie și că, uneori, aceasta face uneori gărzi singură.

Deşi ea susţine că „nu am profesat, nu am făcut decât să observ, ca voluntar”, există filmări cu falsul medic în blocul operator ginecologic, când coase o pacientă. „Doar am servit instrumentarul şi pensele”, explică Raluca Daniela Bîrsan pentru Libertatea.

Rugată să spună ce studii medicale are, Raluca Daniela Bîrsan pretinde că „am absolvit UMF în 2013” şi a pus la dispoziţia jurnaliștilor o diplomă cu numele său, cea care se află şi în dosarul depus de ea la Spitalul Județean Ilfov. La solicitarea redacţiei, Universitatea de Medicină şi Farmacie a căutat-o după CNP pe Raluca Daniela Bîrsan, „doctorul” în vârstă de 30 de ani, în baza de date a absolvenţilor. „Nu este absolventa noastră, iar diploma arată ca un fals, după mai multe repere!”, afirmă Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină de la UMF Carol Davila.

Surse din spital susţin că Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar Bacalaureatul, exact ca Matteo Politi. După ce ziarul a pus întrebări Spitalului Ilfov, managerul Arghir Vasile Ciobotaru a întrerupt contractul cu Raluca Daniela Bîrsan, a dat vina pe „şefii de secţie”, mai scrie Libertatea.

Citiți AICI integral ancheta despre cazul de la Spitalul Județean Ilfov.

"În cazul Matteo Politi, angajatorul avea obligaţia să verifice dacă are toate documentele, nu doar parafă.  Vă asigur că în sistemul public aşa ceva nu se poate întâmpla"! declara Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Femeia de 30 de ani despre care Libertatea scrie că și-ar fi inventat o diplomă de medic lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov.

UPDATE - Reacția Spitalului Județean Ilfov la dezvăluirile privind un medic fals care ar profesa de acolo de 10 ani: "Până la proba contrarie, documentele atestă că doamna este medic”

Sursa foto: libertatea.ro

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.