fbpx

Metrorex a semnat contractul pentru primul lot din magistrala spre Băneasa

Metrorex a semnat contractul pentru primul lot din magistrala spre Băneasa

Image
Image

Metrorex a semnat contractul de 1,2 miliarde de lei fără TVA pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la primul lot, 1 Mai -Tokyo, de 6,6 kilometri, al M6, magistrala spre Băneasa, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Contractul, în valoare de 1,2 miliarde de lei fără TVA, este finanţat din fonduri europene nerambursabile şi din bugetul de stat.

Asocierea de constructori turci Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. - Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S. are la dispoziţie 48 de luni (4 ani) pentru a finaliza lucrările, scrie Agerpres.

Magistrala M6 va asigura legătura spre Băneasa şi Otopeni

"Magistrala 6 de metrou intră de astăzi în linie dreaptă! Metrorex a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de structură pentru primul lot al M6 (1 Mai -Tokyo), care va avea o lungime de 6,6 km şi va cuprinde 6 noi staţii: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo (Centrul comercial Băneasa)", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

"Obiectul proiectului «Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă» este realizarea unei linii de transport public între Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni) şi Bucureşti, contribuind astfel la dezvoltarea economiei regionale şi îmbunătăţirea mediului urban prin reducerea blocajelor de trafic, a accidentelor rutiere şi a poluării aerului", precizează Metrorex.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.