fbpx

Moment critic pentru Capitală. Arafat: "Bucureștiul a rămas fără locuri pentru simptomatici. Am dus la Sibiu, la Prahova"

Moment critic pentru Capitală. Arafat: "Bucureștiul a rămas fără locuri pentru simptomatici. Am dus la Sibiu, la Prahova"

Image
Image

Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a dezvăluit joi seară, la un post central de televiziune, că în noaptea de miercuri spre joi spitalele Covid din București au rămas fără locuri pentru pacienții infectați, simptomatici. ”Am fost sunaţi că nu mai sunt locuri să interneze simptomatici, deci nu vorbim de altceva. Azi noapte, am fost sunat  de domnul profesor Cercel, de domnul  secretar de stat Moldovan, care a fost şi el sunat că nu sunt locuri şi am fost sunat de Serviciul de Ambulanţă, că nu sunt locuri, că Ambulanţele nu pot descărca pacienţii că nu sunt locuri pentru Covid că nu poţi să îi duci oriunde. Şi atunci, după o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost «Hai să găsim încă două spitale»”, a anunţat Raed Arafat, citat de News.ro.

”Cu doamna primar (Gabriela Firea, primarul general al Capitalei - n.r.) am stabilit că reinternăm în Colentina şi atunci Colentina a fost locul unde am trimis. Între timp, de la mine, de la Direcţia Generală au mers şi au lucrat cu Ilfovul şi în cursul nopţii au relocat pacienţii din Spitalul Ilfov la alte spitale, unii au fost externaţi, iar astăzi Spitalul Witting CFR a fost al doilea spital unde au fost relocaţi pacienţii din el la alt spital, la CFR 2 şi  aceste două spitale au devenit spitale Covid acum. Astea sunt măsuri când simţi că este o presiune. Altfel, soluţia alternativă era că tot ce apare să ducem în afara Bucureştiului. (...)Nu am mai avut locuri în Bucureşti şi asta include şi  Spitalul Militar Ana Aslan care are şi paturi de terapie intensivă, are şi locuri pentru pacienţi suspecţi si pacienţi mai uşor. Şi acest spital este plin”, a mai declarat Arafat.

Potrivit acestuia, în spitalele din Capitală mai sunt puțini pacienți din alte județe. În schimb, Bucureștiul a fost nevoit să transfere pacienți Covid în alte localități. Nouă pacienţi din Bucureşti au fost transferaţi, acum două nopți, la Găeşti, Olteniţa şi la Pucioasa. ”Puţini pacienţi sunt aduşi din provincie. Deja am dus la Sibiu, la Prahova”, a adăugat Raed Arafat, citat de News.ro.

Secretarul de stat a atras atenția că, ”dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei, în următoarele zile, va intra în Terapie Intensivă. 20 - 30 la sută vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri".

Joi, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, pentru a doua zi consecutiv, peste 1.000 de cazuri noi confirmate cu Covid-19, în 24 de ore.

Sursa foto: observatornews.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.