fbpx

Noi cazuri confirmate cu coronavirus la Școala 28 din București

Noi cazuri confirmate cu coronavirus la Școala 28 din București

Image
Image

Încă șapte persoane de la Școala 28 din Capitală au fost testate pozitiv pentru coronavirus, potrivit unei informări transmise de Ministerul Sănătății prin care autoritățile anunță că, în patru dintre cazuri, au fost trimise probe pentru secvenţiere în vederea depistării noii tulpini a SARS-CoV-2.

“9 din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR.

Centrul Național pentru Controlul și Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis Ministerului Sănătății rezultatele anchetei epidemiologice în cazul unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2:

Pacientul lucrează la o școală din București.

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021).

În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR.

Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile.

Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate”, anunța în weekend Ministerul Sănătății.

Școala a fost închisă, iar ieri s-a realizat dezinfecție generală, inclusiv prin nebulizare. De asemenea, imediat după apariția primului caz au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor.

 

Sursa foto: b1.ro

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.