fbpx

Noi detalii despre jaful de la bancomatele din Otopeni: Autorii purtau măști sanitare

Noi detalii despre jaful de la bancomatele din Otopeni: Autorii purtau măști sanitare

Image
Image

Autorii atacului cu explozibil la două bancomate din Otopeni aveau fețele acoperite cu măști chirurgicale și erau îmbrăcați în pelerine verzi când au comis atacul. Anchetatorii au stabilit și metoda folosită pentru a arunca în aer bancomatele: așa-numita „pizza slide”, adică introducerea materialului exploziv prin fanta pentru bani a bancomatului și care îi permite autorului să se îndepărteze înainte de explozie.

„Părerea mea este că aveau niște măști din acestea folosite de marea majoritate a populației, pentru uz medical”, aspus Cristian Gheorghe, comisar șef al Direcției de Investigatii Criminale, într-o conferință de presă, potrivit Digi24.

Polițiștii au deja suspecți în acest caz și așteaptă rezultatele expertizei criminalistice pentru a vedea ce substanțe explozive au fost folosite.

Cristian Gheorghe spune însă că această metodă de furt nu este una des folosită în România.

Dispozitivul exploziv folosit nu este militar, ci artizanal. „A fost destul de bine confecționat. E un mod de operare destul de folosit în afară. I se spune pizza slide în limbaj de specialitate. Nu prea ai cum să-l greșești”, a afirmat ofițerul precizând că nu s-a stabilit, încă, dacă mașina incendiată descoperită ieri are sau nu legătură cu furtul de la Otopeni. 

Sursă foto Digi24.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.