O nouă sală polivalentă în Capitală. Primăria Bucureşti anunţă un proiect grandios de 138 de milioane de euro

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primăria Capitalei promite o nouă sală polivalentă, „nemaiîntâlnită” în România. Consilierii generali s-au trezit luni pe masă cu un proiect pentru o arenă în valoare de 138 de milioane de euro. Ar urma să aibă 20.000 de locuri, parcare subterană şi să fie omologată pentru toate competiţiile internaţionale. Noul proiect ar urma să coste de două ori mai mult decât propunerea din timpul mandatului fostului edil general Sorin Oprescu.

Vom avea și noi o sală multifuncțională cu care să ne putem mândri”,a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. În cel mult trei ani, Primăria ar trebui să taie panglica celei mai mari şi mai moderne săli polivalente din ţară, o arenă nou-nouţă care să rivalizeze cu oricare alta din Europa, relatează Digi 24. „Cu o capacitate de 20.000 de locuri pe o suprafață desfăşurată de 60.000 de metri pătraţi, dotată și cu o parcare subterană de 380 de locuri. În afară de sală, vor mai fi și cinci terenuri de sport. Nu pot fi comparate costurile cu alte săli similare din țară, în primul rând pentru că aceasta este de o capacitate nemaîntâlnită în România”, a punctat Gabriela Firea.

Pentru toate astea, municipalitatea e dispusă să achite 138 de milioane de euro, mai mult decât ar fi trebuit să coste iniţial Arena Naţională, stadionul de 55.000 de locuri, mai notează Digi 24.

Polivalenta din Bucureşti ar urma să fie de aproape zece ori mai scumpă decât cea din Cluj, care a costat 14,7 milioane de euro şi are o capacitate maximă de 10.000 de locuri, iar cea de la Craiova are 4.200 de locuri şi a costat 35 de milioane de euro, mai notează jurnaliştii de la Digi 24, care au făcut şi o comparaţie cu alte săli din Europa similare ca dimensiuni, unele dintre ele mult mai ieftine decât cea propusă de administraţia bucureşteană.

Image