fbpx

Oficiali europeni de rang înalt discută, la Bucureşti, pe tema violenţei domestice

Image
Image

România a întreprins o reformă ambiţioasă şi cuprinzătoare a legislaţiei privind violenţa domestică, în ultimii trei ani, a afirmat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, care a participat marţi la o conferinţă internaţională privind violenţa domestic, potrivit AGERPRES.

"În ultimii trei ani, România a întreprins o reformă ambiţioasă şi cuprinzătoare a legislaţiei privind violenţa domestică şi a adoptat, în mod constant, măsuri pentru a ratifica şi pregăti implementarea Convenţiei de la Istanbul. Suntem bucuroşi să împărtăşim cu dumneavoastră progresele înregistrate de ţara noastră în acest domeniu. Avem convingerea că ne aflăm pe drumul cel bun, dar suntem pe deplin conştienţi că mai avem foarte multe de făcut. Este important pentru orizontul nostru, ca ţară, să privim către modelele de succes şi să cunoaştem exemplele de bună practică din alte state şi, mai ales, lecţiile învăţate de acestea", a declarat Marius Budăi la Conferinţa internaţională "Europa fără violenţă împotriva femeilor şi fetelor - Perspective ale Convenţiei de la Istanbul: Un nou orizont - Schimbarea paradigmei pentru toţi factorii de decizie".

Potrivit comunicatului Ministerului Muncii, conferinţa se desfăşoară în perioada 4-6 iunie, la Bucureşti, şi este organizată de Agenţia Naţională pentru Egalitatea de şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES) în cooperare cu Ministerul Justiţiei şi Securităţii Publice din Regatul Norvegiei.

La evenimentul desfăşurat în contextul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliul Uniunii Europene de către România, sunt prezenţi parlamentari şi factori de decizie, experţi în domeniul violenţei domestice şi reprezentanţi ai societăţii civile şi ai instituţiilor de profil din Franţa, Bulgaria, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Republica Cehă, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania şi Finlanda, dar şi din diverse alte instituţii europene şi internaţionale.

Sursă foto CBC.ca.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.