fbpx

Parcare cu plată în Bucureşti. Vezi zonele vizate şi tarifele!

Parcare cu plată în Bucureşti. Vezi zonele vizate şi tarifele!

Image
Image

Parcare cu plată în Bucureşti! Primăria Capitalei va introduce taxe, începând din 15 august, pentru toate locurile de parcare pe care le gestionează. Vor exista trei zone de tarifare, în centru urmând să se ajungă la un tarif de 10 lei pe oră.

De la 15 august, în București intră în vigoare o schimbare majoră privind parcarea pe locurile publice gestionate de Primăria Capitalei, potrivit unei hotărâri din 2019 a Consiliului General. Capitala este împărțită în trei zone, iar șoferii vor putea parca doar pe locurile special amenajate, cu plată, potrivit Companiei Municipale Parking București, firma Primăriei care gestionează locurile de parcare. Șoferii din București care nu-şi vor plăti parcarea se vor alege cu o amendă de 200 de lei /zi și cu imobilizarea autovehiculului prin blocarea roții sau a parbrizului, relatează G4Media.

De notat că aceste tarife nu se aplică în parcările publice din Capitală, independent de parcările de reşedinţă. Totodată, ele se aplică doar pe străzile gestionate de Primăria Municipiului București și nu pe străzile gestionate de primăriile de sector, mai precizează sursa citată. Pentru a vedea lista completă a străzilor gestionate de Primăria Municipiului București, accesați site-ul Administrația Străzilor și selectați sectorul care vă interesează din meniu.

Parcare cu plată în Bucureşti, din 15 august

Tarifele pentru parcare sunt în funcţie de zonă și sunt valabile pentru arterele gestionate de Primăria București și unde sunt trasate locuri de parcare. Astfel, în zona 0 parcarea va costa 10 lei pe oră, în zona 1 va fi 5 lei, iar în zona 2 va fi 2,5 lei. Zonele sunt detaliate pe site-ul CMPB.

Riveranii au dreptul la abonamente reduse și disponibile în 2 forme: cu rezervarea unui loc specific sau fără rezervarea unui anumit loc (se poate parca oriunde în zona respectivă). Acestea sunt valabile pentru toată ziua (24h).

Abonamentele sau taxele pentru neriverani se achită doar pentru parcările pe timp de zi – noaptea parcarea este gratuita în limita locurilor disponibile, mai arată G4Media.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.