Parchetul General face apel la populație, în cazul uciderii bebelușului găsit pe banda de sortare a gunoiului

Parchetul General a transmis, vineri, un mesaj public prin care face apel la populație să sprijine ancheta în cazul bebelușului găsit mort, pe 30 decembrie, la o stație de sortare a gunoiului din județul Ilfov.

Procurorii au oferit detaliile obținute până acum, în cadrul anchetei. "În data de 30.12.2018, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov a fost înregistrată o cauză penală în legătură cu decesul, în împrejurări necunoscute, a unui nou-născut de sex feminin. Din primele cercetări a rezultat că la data de 30.12.2018, în jurul orelor 19.30, angajați ai unei societăți de sortare deșeuri menajere, cu punctul de lucru în localitatea Dragomirești Vale, jud. Ilfov, au găsit pe banda de sortare cadavrul unui nou născut. Deșeurile menajere între care a fost găsit cadavrul au fost colectate, în cursul zilei de 30.12.2018, de pe raza sectorului 1, din mun. București. Constatările preliminare ale medicului legist sunt în sensul că nou-născutul provine dintr-o naștere la termen, care nu a fost asistată medical și prezintă leziuni traumatice complexe produse prin lovire cu/sau/și de corpuri și planuri dure", au transmis anchetatorii.

Citiți și: Un bebeluș mort a fost găsit pe banda de sortare a deșeurilor, la o stație din Ilfov

Aceștia au precizat că, în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, în vederea identificării şi prinderii autorului faptei.

"Având în vedere aria mare (raza sectorului 1 București) unde ar fi putut fi abandonat nou-născutul, în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor necesare soluționării cauzei și al identificării autoarei faptei, vă solicităm sprijinul în mediatizarea cauzei. Pe această cale, rugăm cetățenii care cunosc detalii care ar putea să conducă la identificarea familiei nou-născutului să sune la 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție", au mai transmis procurorii.

Image
Image
Image