fbpx

Percheziții în București, la o agenție de turism care le-ar fi vândut clienților teste Covid negative

Percheziții în București, la o agenție de turism care le-ar fi vândut clienților teste Covid negative

Image
Image

Poliția Capitalei a anunțat, marți, că are în derulare o anchetă într-un dosar de fals în înscrisuri sub semnătură private și zădărnicirea combaterii bolilor. Polițiștii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au și efectuat, ieri, o percheziție în această cauză.

Vizată ar fi o agenție de turism suspectată că ar fi oferit, contra cost, buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara țării.

“Din datele și probele administrate în cauză de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Capitalei a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 - până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism, ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara țării.

Astfel, la data de 5 aprilie a.c. a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, la adresa punctului de lucru al societății, în urma probatoriului administrat rezultând că administratorul societății, o femeie în vârstă de 33 de ani, ar fi întocmit în fals 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ la detecția virusului SARS-CoV-2, în numele unei societăți medicale, pentru clienții agenției de turism, în vederea producerii de consecințe juridice constând în permiterea intrării pe teritoriul statului de destinație.     

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activități infracționale  în cauză”, a informat Poliția Capitalei.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

Foto cu caracter ilustrativ (gorjonline.ro)

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.