fbpx

Percheziții în București și Buzău, după un jaf ca-n filme comis în Capitală. Autorii au tăiat seiful și au fugit cu aproape 40.000 de lei

Percheziții în București și Buzău, după un jaf ca-n filme comis în Capitală. Autorii au tăiat seiful și au fugit cu aproape 40.000 de lei

Image
Image

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a anunțat, duminică, reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbați, în vârstă de 40, respectiv de 42 de ani, bănuiţi de săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat din incinta unei firme, pe raza sectorului 6.

"Ancheta a fost declanşată de o plângere în care reprezentatul unei societăţi comerciale reclama faptul că în noaptea de 27/28.06.2020, prin escaladarea gardului şi ulterior, prin forţarea unei ferestre, persoane necunoscute au pătruns în incinta societăţii comerciale, au tăiat seiful şi au au sustras banii aflaţi în interior, prejudiciul fiind de aproximativ 40.000 de lei.

Cercetările au fost preluate de către Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, a fost efectuată cercetarea la faţa locului iar în urma investigaţiilor a rezultat că în sediul firmei ar fi pătruns doi bărbaţi, cu feţele acoperite, care, cu ajutorul unor instrumente de tăiat au secţionat seiful şi ar fi sustras banii aflaţi în interior.

În baza probatoriului administrat, la data de 06.08.2020, poliţişti din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară emise în cauză, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Buzău, precum şi două mandate de aducere emise pe numele a doi doi bărbaţi, în vârstă de 40, respectiv de 42 de ani.

Pe parcursul percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe probe şi mijloace de probă, iar cei doi bărbaţi au fost conduşi la audieri, ulterior fiind reţinuţi", au comunicat reprezentanții DGPMB.

Magistrații au decis, ulterior, arestarea preventivă a inculpaților.

Acţiunea a beneficiat de suport din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei în cauză aflaţi în stare de arest preventiv, pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Foto cu caracter ilustrativ

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.