fbpx

Percheziții în Ilfov și Capitală, joi dimineață. 750 de mașini înmatriculate pe numele unei singure persoane și acte false pentru zeci de autoturisme

Percheziții în Ilfov și Capitală, joi dimineață. 750 de mașini înmatriculate pe numele unei singure persoane și acte false pentru zeci de autoturisme

Image
Image

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari, derulează, joi dimineață, patru percheziţii domiciliare, în București și în județul Ilfov, la adresele unor persoane bănuite de infracțiuni la înmatricularea provizorie a unor autovehicule.

Dosarul se referă la infracţiuni de fals sub înscrisuri sub semnătură privată( 59 de acte materiale), fals în declaraţii (32 de acte materiale), instigare la fals intelectual sub forma participaţiei improprii (31 de acte materiale), uz de fals (3 acte materiale), complicitate la fals intelectual sub forma participaţiei improprii ( 11 acte materiale) privind înmatricularea provizorie în circulaţie a 31 de autovehicule de către autorităţi competente în domeniu din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Faptele ar fi fost comise în perioada 2019-februarie 2020.

În plus, din cercetări a reieşit că, prin activitatea infracţională, ar fi fost înmatriculate provizoriu în circulaţie şi două autovehicule urmărite de autorităţile din Franţa şi Germania, a căror valoare se ridică la aproximativ 150. 000 de euro. Aceste autovehiculele au fost descoperite şi indisponibilizate la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, au menționat reprezentanții IJP.

Totodată, în cauză, sub coordonarea şi îndrumarea procurorului de caz, urmează să se efectueze cercetări şi pentru alte 750 de autovehicule înmatriculate provizoriu pe numele unei singure persoane din Bucureşti.

Patru persoane urmează să fie aduse la audieri, după descinderile la care participă inclusiv luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi criminalişti.

 

 

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: asigurarisalonta.ro)

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.