Percheziții în România, după o plângere a casei de modă Gucci. Sunt vizați doi soți care ar fi furat produse originale pe care le-au vândut apoi online

percheziții bucuresti produse de lux
Sursa foto: captură video stiripesurse.ro
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Polițiștii din București au efectuat percheziții la două adrese din Capitală, în urma unei plângeri depuse de un reprezentant al casei de modă. Se pare că doi soți români ar fi vândut, pe un site, produse de lux originale care erau furate din magazine din Italia.

 

Plângerea către autoritățile române ar fi fost făcută de un reprezentant al casei de modă Gucci, scrie stiripesurse.ro. Marți, pe 14 noiembrie, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere, în Municipiul București. Este vorba despre un dosar penal de tăinuire în care prejudiciul ar fi de 1.359.000 de euro.

În perioada octombrie 2021 - martie 2023, pe teritoriul unui stat străin, ar fi fost comise mai multe furturi în dauna unor societăți italienești  ce comercializează produse de lux, fiind sustrase obiecte vestimentare, de încălțăminte și accesorii, prejudiciul fiind de 1.359.000 de euro. Din cercetări, s-a stabilit că o parte dintre produsele sustrase ar fi ajuns în țara noastră, apoi ar fi fost comercializate, prin intermediul unor site-uri de profil, mai multe operațiuni de livrare fiind efectuate de doi soți, o femeie, în vârstă de 36, respectiv un bărbat, în vârstă de 45 de ani, ambii cunoscuți cu preocupări de natură infracțională.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, începând cu anul 2021, cei doi și-ar fi creat mai multe profiluri cu date de identificare fictive, prin intermediul acestora având expuse, spre vânzare, și totodată înregistrate în istoric, tranzacții cu produse despre care există bănuiala rezonabilă că fac parte dintre cele reclamate ca fiind sustrase de pe teritoriul Italiei, scrie sursa citată.

La percheziții au fost găsite, pe lângă banii și medii de stocare, un autoturism de lux, dar și peste 2.000 de articole vestimentare, de încălțăminte și accesorii din categoria celor de interes, cele din urmă fiind ridicate în vederea stabilirii provenienței. Obiectele poartă marca unor branduri de lux și au fost estimate, la o evaluare preliminară, la 400.000 de euro.

Cei vizați de anchetă au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

 

Image