fbpx

Percheziţii la Nuţu Cămătaru. Poliţiştii au găsit o cămilă şi două maimuţe

Image
Image

Polițiștii bucureşteni fac percheziții la domiciliul lui Nuțu Cămătaru, în dosarul deschis după ce o maimuță a "bântuit" prin Capitală, fiind în cele din urmă capturată în Sectorul 5. La percheziții au fost deja găsite alte două maimuțe și o cămilă.

„În această dimineață, polițiști din cadrul Secției 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, aflați în continuarea cercetărilor privind primata identificată pe raza sectorului 5, au pus în aplicare o autorizație de percheziție, pe raza aceluiași sector”, informează Poliția Capitalei.

Potrivit unor surse, perchezițiile au loc la domiciliul lui Nuțu Cămătaru, informează Digi24. De altfel, încă de la incidentul de săptămâna trecută, când o maimuţă a hoinărit pe străzile Capitalei, existau informaţii că animalul sălbatic ar fi provenit din grădina zoo improvizată a cunoscutului interlop. Până la acest moment, la percheziţiile de miercuri, în locația respectivă au fost identificate două maimuțe și o cămilă, mai arată Poliția.

Un dosar penal in rem a fost deschis recent pentru nerespectarea regimului de conservare a habitatului natural, după ce a fost capturată o maimuță în Sectorul 5 al Capitalei.  Maimuța care a hoinărit prin București, un mascul din specia macac, în vârstă de 3 ani, a fost dusă la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice Visul Luanei.  Animalul va rămâne în centru aproximativ 30 de zile, timp în care îi vor fi făcute mai multe analize medicale. În paralel, se caută o grădină zoologică pentru găzduirea sa pe viitor.

În urmă cu mai mulţi ani, tot în urma unor percheziţii, la locuinţa lui Nuţu Cămătaru au fost găsiţi mai mulţi lei, ţinuţi în captivitate cu încălcarea legislaţiei în vigoare. Aceştia au fost preluaţi şi duşi pentru câteva luni la grădina zoologică din Bucov, apoi au fost relocaţi.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.