fbpx

Peste 12.000 de persoane s-au imunizat deja la Maratonul Vaccinării din Capitală

Peste 12.000 de persoane s-au imunizat deja la Maratonul Vaccinării din Capitală

Image
Image

Maratonul vaccinării din Capitală a intrat în cea de-a treia zi și ultima. Până duminică dimineață, peste 12.000 de persoane s-au vaccinat la centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională. Potrivit Digi24.ro medicii au declarant că mulți dintre cei veniți să se imunizeze anti-COVID au fost seniori care n-au reușit să se programeze online.

Sâmbătă a fost a doua zi la rând când numărul persoanelor vaccinate a trecut de 100.000 în România.

La maratonul vaccinării de la Sala Palatului și Biblioteca Națională au venit tineri și vârstnici, deopotrivă. Seniorii au preferat acest mod de a se imuniza, pentru că, spun ei, au avut dificultăți în a se înregistra pe platforma de vaccinare.

Tinerii s-au vaccinat cu gândul la apropiata vacanță de vară. Unii au venit la centrul de vaccinare direct cu trolerul.

Oamenii spun că au ales să se vaccineze pentru că vor să plece în concediu în străinătate, dar și în țară.

Au fost și străini cu rezidență în România care au venit să se imunizeze la București.

Ca și în ziua precedentă, la Biblioteca Națională, ritmul vaccinării a mers în paralel cu cel al muzicii clasice. Medicii spun că maratonul imunizării se dovedește un succes.

Prof. dr Viorel Jinga, rectorul Universității Medicină și Farmacie "Carol Davila": "Nu ne-am propus să avem o țintă a numărului de persoane vaccinate în cele două centr"e.

Mihai Craiu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului: "Soluția ca să putem trimite copiii la școală în siguranță, să călătorim, să nu plătim teste PCR și să intrăm în carantină e vaccinarea, care e eficace și sigură".

Maratonul vaccinării din București continuă până luni dimineață la ora 8.

 

Sursă foto Digi24.ro.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.