fbpx

Peste 200 de monede antice au fost descoperite într-o pădure de lângă București

Peste 200 de monede antice au fost descoperite într-o pădure de lângă București

Image
Image

Polițiștii orașului Buftea au fost sesizați de o persoană care a descoperit, sâmbătă, cu ajutorul unui detector de metale, 210 tetradrahme și monede din perioada antică, precreștină, în Pădurea Râioasa.

Potrivit informaţiilor transmise printr-un comunicat al Poliţiei, descoperirea a fost făcută sâmbătă, de o persoană autorizată pentru folosirea detectorului de metale. Monedele, despre care se presupune c-ar fi din secolul III înaintea erei noastre, se aflau într-un vas de ceramică, relatează Digi24.

"În cauză, s-a procedat la inventarierea monedelor, stabilindu-se faptul că, în vasul respectiv, se aflau 139 tetradrahme și 71 monede Ilyria- Apollonia. Monedele descoperite urmează să fie predate în baza prevederilor legale în vigoare, autorităților competente din Buftea”, mai arată comunicatul Poliției. 

Bărbatul care le-a predat ar putea câștiga o sumă frumoasă de bani. Mai precis, după ce a anunţat rapid Poliţia, el poate încasa până la 40% din valoare monedelor, după ce specialiștii vor evalua obiectele, mai arată Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.