fbpx

Poliţiştii din Voluntari au deschis dosar penal în cazul unui copilului agresat în Centrul de plasament

Poliţiştii din Voluntari au deschis dosar penal în cazul unui copilului agresat în Centrul de plasament

Image
Image

Poliţiştii oraşului Voluntari s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracţiunea de purtare abuzivă, în cazul unui copil agresat în Centrul de Plasament Numărul 6 din Voluntari.

Urmărirea penală este supravegheată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, informează Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov.

Potrivit AGERPRES, Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) a precizat marţi că a demarat un control în legătură cu înregistrarea video cu o agresiune într-un centru de plasament din Voluntari apărută în mediul online şi a înaintat o plângere penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

"Urmare a apariţiei în spaţiul online a unei înregistrări realizate într-un centru de plasament din Voluntari, Autoritatea pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii face următoarele precizări: ANDPDCA s-a autosesizat cu privire la imaginile apărute în mediul online şi a trimis de urgenţă o echipă a Corpului de Control pentru a verifica situaţia exactă. Imaginile nu au fost înregistrate astăzi, incidentul este consemnat în raportul de tură în data de 20 decembrie, fără menţiuni legate de intervenţia angajaţilor. În paralel, conducerea ANDPDCA a înaintat, prin Serviciul Juridic, o plângere penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov cu privire la faptele semnalate de înregistrarea video", menţiona ANDPDCA într-un comunicat.

Consiliul Judeţean Ilfov a dispus miercuri dimineaţă formarea unei comisii care să analizeze în regim de urgenţă faptele întâmplate în Centrul de Plasament Numărul 6 situat în oraşul Voluntari, se arată într-un comunicat al instituţiei, potrivit romaniatv.net.

„Până cel târziu vineri, la data de 08.01.2021, comisia va întocmi un raport din care să reiasă cauzele care au generat acest comportament inadmisibil al personalului Centrului de plasament faţă de un minor aflat sub măsură de protecţie. În urma acestui raport se vor lua urgent măsurile necesare, conform legislaţiei în vigoare”, se mai arată în comunicatul CJ Ilfov.

„Consiliul Judeţean Ilfov regretă cele întâmplate în cadrul unei instituţii aflate în subordinea sa, îşi exprimă totalul dezacord în privinţa acestor situaţii şi asigură cetăţenii ca acest fapt nu va rămâne nepedepsit.

Consiliul Judeţean Ilfov va informa despre măsurile care au fost luate pentru pedepsirea celor vinovaţi”, mai anunţă conducerea CJ Ilfov.

Un copil a fost agresat de paznicul unui centru de plasament din Voluntari pentru că a sărit pe o saltea din dormitor. În urma verificărilor s-a stabilit că băiatul bătut nu este singurul copil agresat în centru, motiv pentru care pe numele paznicului a fost depusă o plângere penală.

Inspectorii DGASPC Ilfov au demarat verificări pentru a scoate la iveală ce alte nereguli au mai fost în centru și dacă normele interne au fost respectate.

Sursă foto romaniatv.net.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.