fbpx

Poluare masivă în Bucureşti, după ce un incendiu de vegetaţie s-a întins la o fostă fermă

Poluare masivă în Bucureşti, după ce un incendiu de vegetaţie s-a întins la o fostă fermă

Image
Image

Capitala țării s-a trezit miercuri dimineață cu un fum înecăcios, iar datele adunate de stațiile independente de monitorizare a aerului arată depășiri ale limitei de poluare. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a spus la Digi24 că nu este vorba despre plastic sau cauciuc ars.

„Avem un incendiu de vegetație. În urma incendierii unei zone semnificative de vegetație în zona Periș din județul Ilfov, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci. Arderea acestor resturi generează miros specific și fum înecăcios, resimțit de locuitorii din vecinătate și evident de noi, cei din București, ca urmare a vitezei și direcției vântului”, a spus Costel Alexe, la Digi24. 

Echipele Gărzii de Mediu și APM sunt pe teren în nordul Capitalei pentru a gestiona situația și pentru a evaua impactul incendiului de vegetație, cel mai puternic resimțindu-se în Corbeanca, Buftea, Otopeni. În această dimineață am avut discuții cu cei de la ISU, care sunt pe teren și în datoria cărora este stingerea acestui incendiu”, a adăugat ministrul Mediului.

Garda de Mediu a precizat că suprafața care arde este de aproximativ 30.000 de metri pătrați.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.