fbpx

Primăria Capitalei vrea să strângă un milion de lei pe zi din parcări cu plată

Primăria Capitalei vrea să strângă un milion de lei pe zi din parcări cu plată

Image
Image

Primăria Capitalei vrea să obțină un milion de lei pe zi din parcări cu plată, intenţionând să finanţeze în acest mod unele investiţii pentru modernizarea sistemului şi creşterea numărului de locuri.

În această săptămână a fost aprobat planul de investiții pentru modernizarea sistemului de administrare al parcărilor, iar acesta prevede amenajarea de noi locuri de parcare, cu plată, digitalizare și blocarea accesului mașinilor pe trotuare, ceea ce va crește încasările, anunţă viceprimarul capitalei, Stelian Bujduveanu, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

"Punem la lucru una din cele mai de preț resurse de care dispune Bucureștiul, dar nevalorificată până acum: locurile de parcare. Obiectivul: Un milion de lei/zi – ca sursă de venituri din utilizarea parcărilor din București. În această săptămână am reușit să facem primul pas pentru creșterea veniturilor orașului, așa cum am promis. A fost aprobat planul de investiții pentru modernizarea sistemului de administrare al parcărilor din București. Soluția a fost agreată aproape unanim de colegii consilieri generali, indiferent de culoare lor politică", a transmis viceprimarul.

Investiţii în noi parcări cu plată

Planul de investiţii presupune marcaje pentru parcări existente și crearea de altele noi, precum şi digitalizarea locurilor de parcare, transmite România TV. Procesul va începe chiar din această lună, urmărind şi obţinerea unui control optimizat al încasărilor.

"Protejăm traficul pietonal prin blocarea accesului autovehiculelor pe trotuare. În parcări publice, doar prin acces controlat: fie prin sisteme cu bariere, fie prin sisteme de monitorizare video. Ai plătit, ai parcat! Locuri de parcare pentru toată lumea, fără pile și relații, fără ecusoane, fără «atenții» pentru personalul care monitorizează parcarea. Creăm condiții de parcare, instituim reguli clare pentru utilizarea acestora și creștem veniturile pentru oraș", a mai transmis viceprimarul.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.