fbpx

Primele cazuri de Covid confirmate în școli, de la redeschiderea unităților de învățământ. Patru elevi și un profesor au fost testați pozitiv

Primele cazuri de Covid confirmate în școli, de la redeschiderea unităților de învățământ. Patru elevi și un profesor au fost testați pozitiv

Image
Image

La nicio săptămână de la redeschiderea școlilor, în Sectorul 4 au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor, a anunțat, joi, primăria de sector. Cei trei elevi provin de la Școala Gimnazială nr. 190 (clasa a IV-a), Școala Gimnazială nr. 113 (clasa I) și Școala Gimnazială nr. 79 (clasa a III-a).

În unitățile de învățământ mai sus menționate, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, pentru o perioadă de 14 zile, la clasele la care au fost confirmate cazurile pozitive.

„În afara celor trei cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat și un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul profesorilor de la Școala Gimnazială nr.129. Conform prevederilor legale în vigoare, «la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB și care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ»”, a mai informat Primăria Sectorului 4.

Un alt caz a fost confirmat în Sectorul 6. "Părinții și-au trimis luni copilul la școală. Luni au venit la școală 26 dintre cei 28 de elevi ai clasei. Luni seară, doamna învățătoare a fost anunțată, la o oră târzie, că marți fetița nu va participa la ore fizic pentru că bunica a primit confirmarea că este pozitivă. În cursul zilei de marți a fost testată și fetița, la solicitarea familiei, care nu a venit marți la școală. Marți seară, în jurul orelor 22, familia a luat legătura cu doamna învățătoare și a înștiințat-o că fetița este pozitivă", a declarat Smaranda Partenie, director la Școala “Sfântul Andrei” din București, pentru Digi 24.

 

Foto cu caracter ilustrativ (antena3.ro)

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.