fbpx

Primele condamnări definitive în dosarul „10 august”: Ce pedepse au primit doi bărbați care au atacat o jandarmeriță

Primele condamnări definitive în dosarul „10 august”: Ce pedepse au primit doi bărbați care au atacat o jandarmeriță

Image
Image

Prima decizie definitivă a Justiției după protestul diasporei din 10 august 2018. Doi bărbați, acuzați că au agresat o femeie jandarm și că i-au furat arma din dotare, au fost condamnați definitiv la închisoare cu executare.

Potrivit Digi24, Curtea de Apel București a pronunțat astăzi prima decizie definitivă în legătură cu evenimentele din 10 august 2018. Judecătorii au majorat pedepsele date în primă instanță în cazul a șapte bărbați cercetați pentru agresarea unei femei jandarm în timpul protestului.

Doi dintre ei au fost condamnați la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare, respectiv 2 ani și 9 luni de închisoare. Ceilalți cinci inculpați au rămas cu pedepsele cu suspendare, care variază de la câteva luni până la un an și jumătate de închisoare cu suspendare.

După protestele violente din 10 august 2018 au fost deschise mai multe investigații penale, cea mai importantă diintre ele în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii împotriva protestatarilor. Procurorii au anunțat anul trecut clasarea anchetei, conducerea de atunci a DIICOT a infirmat însă decizia, dar până acum cercetările nu s-au reluat deoarece o instanță este așteptată să confirme reluarea investigațiilor.

Sursă foto Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.