fbpx

Primul patinoar olimpic din sudul țării va fi construit în Sectorul 4 al Capitalei

Primul patinoar olimpic din sudul țării va fi construit în Sectorul 4 al Capitalei

Image
Image

Primăria Sector 4 a Bucureștiului a primit două oferte pentru realizarea lucrărilor de reconversie a unui corp de clădire ce aparține Liceului Tehnologic Traian Vuia în club sportiv școlar cu funcțiunea de patinoar.

Acesta ar urma să fie primul patinoar olimpic din sudul țării, după cum anunța, încă din toamna anului trecut, Primăria Sectorului 4: “În colaborare cu Federația Română de Hochei pe Gheață, Primăria Sectorului 4 va construi un patinoar acoperit, unde se vor putea desfășura atât competiții sportive naționale și internaționale, campionate europene și mondiale de hochei, inclusiv spectacole de divertisment pentru public. Proiectul va fi oferit cu titlu gratuit de către Federația Internațională de Hochei pe Gheață, iar construcția va fi realizată în curtea Liceului Tehnologic de Metrologie «Traian Vuia», pe un teren de 2,5 hectare. Fiind singurul patinoar olimpic din sudul țării, acesta va avea o capacitate de 1.500 de locuri și va fi destinat tuturor activităților care se pot desfășura pe gheață.

Practic, va putea fi folosit de toate echipele de profil, copii care practică sporturile pe gheață, inclusiv echipele naționale de băieți și fete la hochei.

Noul complex ultramodern în care Primăria Sectorului 4 va investi două milioane de euro va beneficia de tribune, vestiare, cabinete medicale, spații administrative, locuri de parcare și spații de relaxare amenajate în așa fel încât părinții, care își înscriu copiii la anumite activități sportive, să îi poată urmări când se antrenează”.

Contract pentru 18 luni pentru patinoarul de la Liceul "Traian Vuia"

Ofertele au fost depuse de asocierile formate din Axa Trans Construct, Palex Construcții Instalații și Ortogonal Construct, respectiv Concelex (lider) și Concelex Engineering, scrie profit.ro. Potrivit sursei citate, contractul a fost estimat la 44,5 milioane de lei, fără TVA, pentru 18 luni.

 

Foto cu caracter ilustrativ (dstbv.ro)

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.