fbpx

Protest la STB, după ce peste 200 de şoferi au fost concediaţi

Protest la STB, după ce peste 200 de şoferi au fost concediaţi

Protest la STB, după ce 222 de angajaţi au fost concediaţi în urma grevei din ianuarie (Foto: România TV)

Image
Image

Protest la STB! Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au pichetat joi sediul companiei, în contextul în care peste 200 de şoferi au fost concediaţi.

Sute de angajați ai societăţii de transport public a municipalităţii bucureştene au protestat joi. Angajații au vrut astfel să-şi arate nemulțumirea pentru faptul că peste 200 de șoferi STB au fost concediați după greva din ianuarie, considerată ilegală. De asemenea, sindicaliştii au reclamat starea în care se află parcul auto al societăţii.

Protest la STB, după ce 222 de angajaţi au fost concediaţi

Sindicaliştii STB au reclamat „abuzurile conducerii societăţii privind concedierea unui număr de peste 222 de conducători de vehicule, chiar în Săptămâna Patimilor”, pe motiv că „au solicitat public respectarea contractului colectiv de muncă”, relatează România TV. Angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti li s-au alăturat şi sindicalişti din Braşov, Iaşi, Craiova, Ploieşti, Constanţa, Galaţi, Tg. Jiu, Suceava, Tulcea, Vaslui sau Baia Mare, mai notează sursa citată.

"Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti (STB) speră ca, prin acest protest, decidenţii să înţeleagă că problemele sesizate la STB SA trebuie rezolvate urgent, abuzurile, ingerinţele în activitatea sindicală, lipsa dialogului social, sunt elemente care se răsfrâng asupra calităţii transportului public local, în defavoarea cetăţenilor", a transmis Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti, înainte de protest.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.