fbpx

RADET a intrat în FALIMENT! Ce se întâmplă în apartamentele bucureștenilor, după hotărârea definitivă a Curții de Apel

Image
Image

Curtea de Apel București a decis, luni, falimentul RADET, respingând recursul făcut de Primăria Capitalei. Sentința este definitivă.

Tribunalul București a decis falimentul RADET în luna aprilie 2019 printr-o hotărâre față de care Primăria Capitalei a făcut recurs.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a transmis, luni, un comunicat în care dă asigurări că bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură. ”Am luat măsuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic în Capitală. Fac precizarea că o eventuală lichidare a RADET nu înseamnă dispariția sistemului de termoficare, pentru că activitatea Regiei va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica. Reamintesc bucureștenilor că am preluat RADET, în 2016, în insolvență de facto, și că am solicitat în repetate rânduri acordul consilierilor generali pentru o soluție de reorganizare a activității acestei regii, însă abia în luna februarie, în acest an, a fost acceptată soluția înființării Companiei Municipale Termoenergetica. Subliniez că, în ultimii 3 ani de zile, RADET a inițiat cea mai amplă campanie de reparații și înlocuiri de subansamble tehnice din ultimii ani, fiind înlocuiți aproximativ 180 kilometri conductă pe circuitele primar şi secundar, din care 30 de kilometri pe rețeaua primară, iar restul pe rețeaua secundară. Pentru anul 2019, se preconizează că vor fi înlocuiți până la finalul sezonului rece 64 kilometri de rețea, din care peste 20 de kilometri de rețea primară”, a declarat Gabriela Firea.

După declararea falimentului urmează lichidarea. RADET are un patrimoniu foarte mic, în principal sediul regiei, care va fi împărțit între creditori, în condițiile în care datoriile RADET ajung la 3,9 miliarde de lei. Principalul creditor, ELCEN, a chemat deja în garanție Primăria Capitalei pentru recuperarea creanței de 3,8 miliarde lei.

După hotărârea de luni a instanței, premierul Ludovic Orban a anunțat că l-a sunat pe ministrul Economiei. ”L-am sunat imediat pe ministrul Economiei să se deplaseze la ELCEN, de asemenea să ia legătura cu autorităţile locale astfel încât să identificăm posibilităţile legale astfel încât să nu fie afectată alimentarea cu energie şi cu apă caldă a bucureştenilor”, a declarat Orban.

Sursa foto: perol.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.