fbpx

Reacția Ambasadei Rusiei la București, după ce un un bărbat și-a dat foc în fața sediului din București: “Act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă”

Reacția Ambasadei Rusiei la București, după ce un un bărbat și-a dat foc în fața sediului din București: “Act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă”

Image
Image

Ambasada Federației Ruse la București a avut o reacție, în cursul zilei de miercuri, după incidentul produs de dimineață la porta acesteia, în urma căruia un bărbat a murit ars de viu. Reacția MAE nu a întârziat: “Respingem luarea de poziție de astăzi a Ambasadei Federației Ruse în urma incidentului regretabil care a avut loc în această dimineață”. 

 

Într-un comunicat de presă transmis la câteva ore după incidentul violent de miercuri dimineață, Ambasada Rusiei la București consideră că evenimentul șocant a fost cauzat de o “isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata în orașul Bucea”, precizând doar în trecere problemele penale cu care se confrunta șoferul care și-a dat foc.

“Ambasada își exprimă profundele condoleanțe rudelor și prietenilor bărbatului care și-a dat foc în mașina după încercarea eșuată de a lovi porțile Ambasadei Rusiei în România[1].

Trebuie să afirmăm cu regret că oricare ar fi motivele șoferului, nu există nicio îndoială că acesta a comis acest act sub influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata în orașul Bucea. În acest mic oraș ucrainean, nu departe de Kiev, abandonat de armata rusă în urma acordurilor încheiate la Istanbul pe 30 martie, naționaliștii ucraineni au masacrat civili, punând vina pe personalul militar rus. De fapt, persoana respectivă a devenit victima unei propagande militare nestăpânite a regizorilor neo-naziști aflați la putere la Kiev și a patronilor lor occidentali, care, fără să aștepte rezultatele unei examinări medico-legale și ale mărturiei martorilor oculari, au lansat o campanie împotriva Federației Ruse pe fundalul desfășurării operațiuni militare speciale în Ucraina.

Imperiul minciunilor Occidentului colectiv necesită sacrificii sângeroase, tehnologia a fost elaborată de mult timp, atât în ​​Siria în cazul provocărilor Căștilor Albe, cât și în 2014, în timpul loviturii de stat din Ucraina («Suta Cerească»). În același timp, suntem convinși că «făcătorii de adevăr» din mass-media ucraineană și occidentală, blogosfera vor lăsa în mod tradițional în tăcere faptele dezvăluite de tortură a prizonierilor de război ruși, agresiune și crime brutale ale locuitorilor din Mariupol și alte orașe din Ucraina. (…) [1] Potrivit presei din România, șoferul cu o zi înainte a fost condamnat pentru abuzarea unei fetițe minore”, se arată în comunicatul oficial.

Diplomații ruși profită de ocazie pentru a retransmite varianta Rusiei despre invazia în Ucraina: “La rândul nostru, subliniem și îi informăm pe cei care nu au posibilitatea de a primi informații obiective, aflându-se sub capota mainstreamului propagandei militare occidentale, că scopurile operațiunii militare speciale din Ucraina sunt: ​​1) protejarea populației a republicilor populare Donețk și Luhansk de la genocidul efectuat timp de 8 ani de către neonaziști ucraineni; 2) demilitarizarea Ucrainei, care a devenit un avanpost militar anti-rus al NATO, ameninţând securitatea naţională a ţării noastre; 3) denazificarea Ucrainei, unde Occidentul colectiv a tolerat în mod deliberat creșterea sentimentelor radicale de dreapta pentru a crea un proiect geopolitic «anti-Rusia». Cea mai importantă prioritate, după cum a remarcat Comandantul Suprem Vladimir Putin, este evitarea victimelor civile prin toate mijloacele”.

Oficialii au mai precizat că, în urma incidentului, niciunul dintre angajații Ambasadei și forțelor de ordine române nu au fost răniți.

MAE: Calificarea în orice fel a acestui incident este “pripită, complet nepotrivită și inoportună”

Ministerul roman al Afacerilor Externe a reacționat, la rândul său, taxând dur punctul de vedere exprimat de reprezentanții Rusiei la București.

“Ministerul Afacerilor Externe respinge luarea de poziție de astăzi a Ambasadei Federației Ruse la București în urma incidentului regretabil care a avut loc în această dimineață. 

Astfel, MAE consideră ca pripită și complet nepotrivită și inoportună calificarea în orice fel a acestui incident.

MAE respinge totodată orice atribuire de context sau semnificație politică acestui incident tragic și face apel ca Ambasada Federației Ruse să manifeste reținere maximă în oferirea oricăror interpretări înaintea finalizării anchetei autorităților responsabile. Până la finalizarea anchetei și comunicarea rezultatelor acesteia de către autoritățile române competente, orice fel de ante-pronunțări reprezintă doar speculații nefondate.

MAE evidențiază, în mod special, că nu a fost afectată integritatea personalului Ambasadei Federației Ruse în România și a clădirii acesteia.

MAE atrage atenția că instituțiile responsabile din România au dispus, încă din data de 24 februarie 2022, ca dispozitivul de pază și protecție alocat Ambasadei Federației Ruse să fie suplimentat. În plus, la 5 martie, a fost dispusă o nouă măsură de consolidare a efectivelor de protecție a Ambasadei Federației Ruse, prin alocarea unui noi echipe de patrulare, sprijin și intervenție.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că aceste măsuri de suplimentare a efectivelor de protecție au fost dispuse inclusiv pentru a veni în mod operativ în întâmpinarea solicitărilor Ambasadei Federației Ruse.

MAE reiterează, și cu acest prilej, condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei, fiind comise în zone din Ucraina aflate sub ocupația forțelor armate ruse la momentul comiterii lor. România consideră că este foarte important ca toți cei care au comis aceste fapte să fie investigați, aduși în fața justiției și să răspundă pentru faptele lor.”

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa imagini: Facebook/ Tudor Bogdan Teodorescu

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.