fbpx

Restricțiile din București rămân valabile încă două săptămâni. Toate școlile din Capitală, în SCENARIUL ROȘU

Restricțiile din București rămân valabile încă două săptămâni. Toate școlile din Capitală, în SCENARIUL ROȘU

Image
Image

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, luni, să mențină actualele restricții instituite în Capitală, inclusiv cele privind funcționarea unităților de învățământ după Scenariul 3 (cursuri exclusiv on-line).

"În unanimitate s-a decis menţinerea măsurilor care se află încă în vigoare până la 12 noaptea aprobate prin fosta hotărâre", a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, arătând că, potrivit autoritățlor, nu s-ar impune instituirea de restricții noi.

Astfel, pe lângă măsurile referitoare la școli:

> Rămâne obligatorie purtarea măştii de protecţie în Bucureşti, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în spaţiile publice închise şi deschise.

> Cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau de concerte rămân închise.

> Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

> Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor în interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unităţi.

> Sălile de jocuri de noroc rămân închise.

> Activitatea desfăşurată în creşe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educaţiei şi Cercetării, al Ministrului Sănătăţii şi al Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale

> Desfăşurarea activităţilor în învăţământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universităţi, acestea având autonomie universitară, conform reglementărilor în vigoare.

Restricțiile rămân valabile până cel puțin pe 16 noiembrie.

Duminică, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, pentru București, a fost calculat un indice de infectare de 3,79 cazuri active la 1.000 de locuitori.

 

 

Foto cu caracter ilustrativ

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.