fbpx

SCUMPIRE GIGACALORIE | Tariful din Bucureşti se majorează cu 110 lei

SCUMPIRE GIGACALORIE | Tariful din Bucureşti se majorează cu 110 lei

Image
Image

SCUMPIRE GIGACALORIE | Tariful pentru furnizarea agentului termic şi a apei calde urmează să crească în Bucureşti cu 110 lei, de la 490 la 600 de lei. Autorităţile locale urmează să decidă până la acel moment ce procent din preţul total va fi subvenţionat de la buget.

SCUMPIRE GIGACALORIE | Gigacaloria în București se scumpește cu 110 lei, o majorare care ar putea urca factura la încălzire a unui apartament de două camere la 1.600 de lei, pe perioada iernii, relatează Digi24. Primăria încă nu a decis dacă va păstra subvenția la nivelul de anul trecut sau o va majora, mai menţionează sursa citată.

SCUMPIRE GIGACALORIE | Primarul Nicuşor Dan anunţase că urmează să aibă loc o dezbatere pe această temă în Consiliul General, pentru a se stabili ce se va întâmpla cu subvenţia. Variantele sunt de menţinere a subvenţiei la valoarea de până acum, ceea ce ar însemna că majorarea de tarif ar fi suportată de populaţie; de acoperire a majorării de la bugetul local, ceea ce ar însemna că populaţia nu va resimţi scumpirea; sau un scenariu undeva la mijloc, în care Primăria suportă o parte din creştere şi locatarii cealaltă parte. O variantă probabilă este de păstrare a aceluiaşi procent pe care îl are subvenţia în raport cu preţul total, ceea ce, în urma creşterii tarifului pentru gigacalorie, ar presupune o plată suplimentară de 37 de lei per gigacalorie pentru bucureşteni.

SCUMPIRE GIGACALORIE | În momentul de față, o gigacalorie costă 490 de lei, iar bucureștenii plătesc doar 164 de lei, mai arată Digi24. Restul e subvenționat de Primărie.

SCUMPIRE GIGACALORIE | Oamenii contestă momentul ales

SCUMPIRE GIGACALORIE | Cele mai afectate zone din Capitală, la capitolul apă caldă și căldură, se află în Sectorul 2, în cartierele Colentina, Tei și Fundeni. Acestea sunt aprovizionate cu agent termic de la CET Sud, iar din cauza distanței foarte mari și a avariilor dese, agentul termic ajunge cu temperaturi scăzute sau deloc. Cel mai recent raport al Temoenergetica arată că mii de blocuri din București au apă caldă și căldură sub parametri ori deloc, din cauza avariilor, mai menţionează sursa citată.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.