fbpx

Sentința definitivă în controversatul Dosar „Colectiv” a fost amânată

Sentința definitivă în controversatul Dosar „Colectiv” a fost amânată

Image
Image

Procesul "Colectiv" ar trebui să se apropie de final, Curtea de Apel Bucureşti fiind aşteptată să pronunţe sentinţa. Din păcate familiile victimelor din Clubul Colectiv sunt ținute în continuare în suspans. Sentința definitivă în controversatul dosar a fost amânată până pe data de 3 martie 2022.

Potrivit b1tv.ro sentința în controversatul Dosar „Colectiv” a fost amânată până pe data de 3 martie 2022.

În primă instanță, primarul Sectorului 4 de la data tragediei, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu. Cei trei patroni au clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Micu au primit câte 11 ani și 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Potrivit sursei citate Primăria Sector 4, ISU Bucureşti-Ilfov și persoanele condamnate trebuie să plătească daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015, potrivit deciziei din primă instanță.
De asemenea, inculpaţii, ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să achite mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, sumă ce reprezintă cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.

 Foto: hotnews.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.