fbpx

Stare de alertă, în Capitală, din cauza gunoaielor. Prefect: “În niciun caz nu va fi reziliat contractul cu Romprest, din contră”

Stare de alertă, în Capitală, din cauza gunoaielor. Prefect: “În niciun caz nu va fi reziliat contractul cu Romprest, din contră”

Image
Image

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, vineri, că a transmis către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 acordul pentru declararea stării de alertă, pe fondul crizei sanitare cauzate de necolectarea gunoiului de către operatorul Romprest Service SA.

 

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a cerut, miercuri seară,  Prefecturii Municipiului Bucureşti să declare starea de alertă pe o perioadă de 30 de zile, iar Consiliul Local al Sectorului 1 a fost convocat, pentru vineri, la ora 12.00, în vederea discutării rezilierii contractului cu Romprest.

Potrivit News.ro, Primăria estimează că s-au acumulat aproximativ 2.691 tone de deşeuri generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici.

Pe de altă parte, prefectul Alin Stoica a declarat că, față de situația din iunie, când deșeurile nu se ridicau din cauza unui blocaj la sortator, “blocajul e acum că sunt multe deşeuri pe străzi. Prestatorul nu poate face faţă acestui val de deşeuri. Iar lucrurile trebuie redresate în mod rapid".

"În nicun caz nu va fi reziliat contractul cu Romprest, din contră. Cred că Romprest e parte din soluţie, trebuie să presteze serviciile care merg bine, ridicarea gunoiului din gospodării. Pentru ridicarea gunoiului de pe străzi trebuie aduse capacităţi suplimentare. (...) Concret, să existe capacităţi suplimentare, fie proprii, fie o altă firmă care să poate alături de Romprest să rezolve situaţia. (...) Am fost de acord cu măsurile pe care Sectorul 1 le-a clarificat: creşterea capacităţii de răspuns pentru îndepărtarea riscului, acumularea de deşeuri necontrolate; crearea unei strategii pe termen scurt pentru a preveni reapariţia acestui fenomen, schimbarea mentalităţii agenţilor economici şi a populaţiei pentru a împiedica abandonarea de deşeuri pe raza Sectorului 1 necontrolat ”, a explicat prefectul, citat de News.ro.

Alin Stoica este de părere că în această situație s-a ajuns şi în urma atitudinii avute de autorităţile locale în ultimii zece ani, "cetăţenii fiind încurajaţi să scoată gunoiul în faţa porţilor pentru că e gratis".

Citiți mai multe detalii pe news.ro.

 

 

Sursa foto: cotidianul.ro

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.