fbpx

Taxă de până la 1.900 de lei/an, de la 1 ianuarie, pentru mașinile sub Euro 5 care vor circula prin București

Image
Image

Primăria Capitalei propune un nou proiect privind taxa Oxigen, care prevede taxe pentru mașinile sub Euro 5 care vor circula prin București, indiferent unde sunt înmatriculate acestea. Dacă vor fi aprobate, prevederile vor intra în vigoare de la 1 ianuarie.

Proiectul modificat de Primărie, prevede că mașinile sub Euro 5, indiferent de orașul unde sunt înmatriculate, trebuie să plătească o vinieta Oxigen pentru a putea circula în București, iar cele sub Euro 3 nu mai au voie deloc în centrul orașului.

Mai exact, pentru mașinile electrice, hibride sau cu norma de poluare Euro 5 și Euro 6, accesul va fi permis, fără restricții pe toate arterele.

Pentru cele cu norma de poluare Euro 3 și Euro 4, accesul este permis pe toate străzile municipiului Bucureşti numai în urma achiziționării unei viniete electronice Oxigen.

Mașinile cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 și Euro 2 vor avea interzis în Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA), iar pe restul arterelor accesul va fi permis numai cu achitarea vignetei electronice care va costa între 1.500 și 1.900 de lei/an. ZACA este definită în perimetrul delimitat de P-ța Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - şos. Ştefan cel Mare str. Polonă - str. Mihai Eminescu - str. Traian bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Şincai - str. Lânăriei - Calea Şerban Vodă-bd. Märäşeşti - str. Mitropolit Nifon- bd. Libertății - Calea 13 Septembrie şos.Pandurilor șos.Cotroceni -spl. Independentei - str. Știrbei Vodă - str. Berzei str. Buzeşti -p-ta Victoriei.

Șoferii care nu au vinieta corespunzătoare vor fi sancționați cu amenzi de la 1.500 la 2.000 de lei. Aplicarea sancțiunilor va fi făcută atât de polițiști și polițiști locali, cât și de ”împuterniciți ai primarului general”.

Citiți mai multe pe HotNews.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.