fbpx

Trei angajaţi DSP Bucureşti şi un consilier juridic, reţinuţi în dosarul medicului fals Matteo Politi

Image
Image

Trei angajaţi DSP Bucureşti şi un consilierul juridic au fost reţinuţi pentru fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals in declaraţii în dosarul italianului Matteo Politi, care a profesat ca medic chirurg în România deşi nu avea drept. 

Procurori ai Parchetului de lângă Judecătoria Sectorului 1 au făcut, luni, percheziţii la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti în cazul lui Matteo Politi, italianul care s-a dat drept medic chirurg estetician şi a operat fără drept în mai multe clinici private din România. Ancheta a vizat trei angajaţi ai DSP Bucureşti, acuzaţi că au acordat cod de parafă italianului Matteo Politi în ciuda faptului că dosarul lui era incomplet, dar şi un consilier juridic. Funcţionarii DSP au fost duşi la audieri, iar procurorii au decis reţinerea lor pentru 24 de ore, informează România TV. De asemenea, şi pe numele consilierului juridic a fost emisă ordonanţă de reţinere. 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au stabilit că "în cursul anului 2018, cei trei funcţionari din cadrul DSP Bucureşti au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că două persoane de cetăţenie italiană au calitatea de doctor şi dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul României, eliberându-le coduri de parafă în baza unor dosare incomplete. Cu privire la cea de-a patra persoană s-a reţinut că în calitate de consilier juridic, reprezentant al celor două persoane de cetăţenie italiană, a înlesnit eliberarea codurilor de parafă în baza dosarelor incomplete şi a falsficat mai multe înscrisuri, prin care se atesta, în mod fals, că au fost depuse la dosarele sus menţionate toate înscrisurile necesare eliberării codurilor de parafă".

Potrivit ministrului Sănătăţii, angajata DSP care i-a dat codul de parafă falsului chirurg Matteo Politi a spus că a făcut-o "din milă".

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.