Tribunalul București: Încep dezbaterile finale în dosarul Colectiv

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Tribunalul București a stabilit, pentru azi, dezbaterile finale în dosarul Colectiv.

Săptămâna trecută a fost încheiată cercetarea judecătorească și a fost audiat și administratorul firmei care a montat artificiile în club, transmite Mediafax.
După ultimele audieri, magistraţii Tribunalului Bucureşti au anunţat că cercetarea judecătorească în dosarul Colectiv s-a încheiat, joi, urmând a fi expuse concluziile în această cauză.

Astăzi vor avea loc ultimele dezbateri în cauză, la Tribunalul Bucureşti, în timpul cărora procurorul de caz va cere pedepse pentru inculpaţii în dosar, iar avocaţii vor susţine pledoariile finale.

În 28 aprilie 2016, dosarul a fost trimis în judecată. La dosarul de la Parchetul General au fost 8 inculpaţi: cei trei patroni ai Clubului Colectiv, trei artificieri şi două societăţi comerciale (Colectiv Club SRL şi Golden Ideas Fireworks Artists SRL). Acuzaţiile puse în sarcina lor sunt: ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul mai multor persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată, având ca urmare vătămarea mai multor persoane şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.

În dosarul Colectiv, au mai fost trimişi în judecată şi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei, acuzaţi că ştiau că acel club funcţionează fără autorizaţii de securitate la incendii şi au ignorat acest lucru.

Toate cauzele se află într-un singur dosar, cel de la Tribunalul Bucureşti, care a ajuns în faza dezbaterilor finale la cinci ani de la incendiul din clubul bucureştean.

Sursă foto HotNews.

Image