fbpx

ULTIMA ORĂ: Bucureștiul nu mai are locuri la ATI // Colentina devine integral spital Covid // Cursurile trec în on-line, cel târziu marți // Medicii și asistentele din școli vor lucra în spitalele Covid

ULTIMA ORĂ: Bucureștiul nu mai are locuri la ATI // Colentina devine integral spital Covid // Cursurile trec în on-line, cel târziu marți // Medicii și asistentele din școli vor lucra în spitalele Covid

Image
Image

Deși, inițial, autoritățile au părut că amână pentru mâine adoptarea de noi restricții în București, unde duminică s-a depășit pragul de 3 cazuri active la mia de locuitori, până seara au apărut și primele anunțuri cu privire la măsurile care urmează.

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. Printre acest măsuri este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior”, a declarat Ludovic Orban duminică. Prenierul condiseră însă că este prematur să se vorbească despre carantinarea Capitalei, dar că s eimpun noi restricții chiar dacă este posibil ca, luni, indicele să mai scadă, din cauza numărului mic de testări din weekend: ”Intrarea în vigoare a măsurilor aferente depăşirii pragului de 3 la mie se face după ce CMSU va face constatarea depăşirii pragului şi implicit va anunţa măsurile. Acestea sunt prevederile legale. Prevederile legale au stabilit un termen de 24 de ore de transmitere a datelor de la DSP către prefecturi şi de 48 de ore către prefectură. (...) După părerea mea, odată ce DSP a transmis către Centrul de Comandă a Intervenţiei şi către Prefectura data de 3,02 nu se mai poate întoarce situaţia. Nu văd un motiv prin care s-ar putea întoarce. De regulă, raportările duminică de la 10 până luni la 10 cuprind mai puţine cazuri din cauză că se efectuează mai puţin teste, dar odată indicele depăşit cred că trebuie adoptate măsurile”.

"În București nu mai sunt locuri la ATI. Asta este o problemă destul de gravă. Domnul ministru Raed Arafat ne-a informat că a semnat deja un document și de mâine Spitalul Colentina va deveni în integralitate spital COVID, deci vor fi 300-400 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID. Este o veste îmbucurătoare pentru că bolnavii erau luați din București și duși în altă parte. Știți că era un spital modular la Elias și funcționa așa cu un pic de sincope întrucât nu erau asigurați cu cadre medicale în totalitate. S-a dat dispoziția ca atât Spitalul Floreasca cât și Spitalul Elias să asigure aceste cadre medicale. Medicii și asistenții școlari de la școlile care au trecut în scenariul roșu, deci care nu mai au copii la școală, vor fi detașați la spitalele care tratează pacienți cu COVID, drept care și aici va fi o suplimentare de cadre medicale" sunt măsurile anunțate duminică seară, de prefectul capitalei, Gheorghe Cojanu, citat de HotNews.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.