fbpx

Un bătrân, ofițer în rezervă, pus la pământ de jandarmi pentru nepurtarea măștii

Un bătrân, ofițer în rezervă, pus la pământ de jandarmi pentru nepurtarea măștii

Image
Image

Un bătrân a fost pus la pământ de jandarmi și încătușat pentru că nu a purtat mască și le-a întors spatele oamenilor legii. Incidentul a avut loc sâmbătă seară, în Capitală.

Bărbatul participase la un miting împotriva legii vaccinării obligatorii, unde nu purtase mască de protecție pe nas și gură, relatează Digi24. Jandarmii l-au oprit să-l legitimeze, dar acesta a refuzat și a plecat, cu o atitudine sfidătoare.

„În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării și de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măștii sanitare de protecție pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine și siguranță publică la manifestația respectivă, au condus persoana la secția de poliție, pentru a fi identificată și sancționată contravențional. Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Legii 61/1991 *republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, a transmis Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

La rândul său, bărbatul spune că va depune o plângere penală pentru tentativă de omor, mai arată sursa citată.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.