fbpx

Un nou sens giratoriu va fi amenajat pe Centura Bucureştiului, în Otopeni

Un nou sens giratoriu va fi amenajat pe Centura Bucureştiului, în Otopeni

Image
Image

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că a fost emisă autorizaţia de construire pentru realizarea unui sens giratoriu pe Centura Capitalei, în dreptul localităţii Otopeni. Proiectul face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri menite să fluidizeze traficul în zonă, alături de pasajul Mogoşoaia şi de reasfaltarea unor tronsoane, a mai anunţat ministrul.

"Veste bună pe final de săptămână - tocmai ce a fost emisă autorizația de construire pentru o soluție pe care am propus-o anul acesta și iată că o implementăm rapid, atât de necesară pentru fluidizarea circulației pe șoseaua de centură a Bucureștiului, în punctul de intersecție cu Strada Gării Otopeni. Vorbim despre construirea unui sens giratoriu modern, de tip turbogirație, la care se adaugă construirea unei benzi dedicate, destinată mașinilor care circulă dinspre DN1/Mogoșoaia în direcția Tunari și care astfel pot merge înainte, fără să fie obligați să mai dea prioritate în sensul giratoriu. Cei care trec zilnic pe acolo știu ce ambuteiaje se creează acum din cauza acelui giratoriu improvizat. Un alt beneficiu al proiectului: siguranța rutieră pe timp de noapte prin acest punct va fi îmbunătățită, prin instalarea a 16 stâlpi de iluminat", a anunţat Cătălin Drulă.

Lucrarea se încheie la toamnă, iar investiția se ridică la 1,8 milioane de lei, bani proveniți din bugetul de întreținere a drumurilor, a mai precizat ministrul Transporturilor.

"În zonă mai sunt în desfășurare două proiecte care vor fluidiza traficul și vor aduce un plus de confort șoferilor: asfaltările începute deja pe centură (între pasajul Mogoșoaia și această intersecție) și pasajul de la Mogoșoaia. Toate aceste investiții vor fi gata la începutul lui octombrie, astfel încât circulația pe acest sector al centurii capitalei să fie mai fluentă și sigură. Așa cum ne-a dovedit anul acesta proiectul reabilitării DN68A Margina-Holdea și regândirea giratoriului de la Margina, asemenea soluții simple și elegante pot reduce chiar și cu zeci de minute timpii de așteptare din trafic", se încheie mesajul.

SENS GIRATORIU MODERN LA OTOPENI, PE CENTURA BUCUREȘTI Veste bună pe final de săptămână - tocmai ce a fost emisă...

Publicată de Cătălin Drulă pe Joi, 5 august 2021
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.