fbpx

VIDEO | Jumătate de tonă de cocaină descoperită, din greșeală, la Chiajna. Drogurile, într-un transport de banane

VIDEO | Jumătate de tonă de cocaină descoperită, din greșeală, la Chiajna. Drogurile, într-un transport de banane

Image
Image

Peste 500 de kilograme de cocaină, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, au fost descoperite, din greșeală, într-un transport de banane ajuns la un depozit din Chiajna (jud. Ilfov.)

 

„La data de 26 iulie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității  Organizate București, împreună cu procurorii D.I.IC.O.T. – Structura Centrală, au descoperit,  într-un depozit din județul Ilfov, 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că respectiva cantitate de cocaină ar fi ajuns pe teritoriul României, într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat dintr-un stat al Uniunii Europene.

Valoarea de piață a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 25 de milioane de euro.

În cauză, se efectuează investigații, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de  Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și acțiuni Speciale și al criminaliștilor din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Criminalistic”, a anunțat Inspectoratul General al Poliției Române.

Cocaina a fost descoperită de importatorul care credea că a primit bananele comandate

Potrivit Antena 3, testele efectuate deja arată că drogul găsit are o puritate de 98%. Cocaina a fost găsită în momentul în care importatorul, care comandase banane, a deschis baxurile și a găsit, în locul fructelor, pachetele cu stupefiante, alertând imediat autoritățile.

 

Sursa imagini: IGPR - DIICOT

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.