fbpx

VIDEO - Trei escroci au fost urmăriți cu focuri de armă, în timpul unui flagrant, în Capitală. Metoda “Covid”, noul tip de înșelăciune în România

VIDEO - Trei escroci au fost urmăriți cu focuri de armă, în timpul unui flagrant, în Capitală. Metoda “Covid”, noul tip de înșelăciune în România

Image
Image

Trei indivizi bănuiți de înșelăciune au fost prinși în flagrant, în București, ieri noapte, după o urmărire prin Capitală și mai multe focuri de avertisment. Aceștia ar fi convins un bătrân să le dea aproximativ 70.000 de euro, iar unei bătrâne au încercat să-i ia 10.000 de lei. Strategia la care recurgeau, metoda “Covid”, este una dintre noile tactici folosite de infractorii români.

Flagrantul de ieri noapte a fost organizat în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

„În fapt, trei bărbați din județul Constanța, sunt bănuiți că la data de 01 martie 2022, prin inducerea în eroare, ar fi contactat telefonic o femeie de 70 de ani, din municipiul Craiova, pe care ar fi încercat să o determine să le înmâneze suma de 10.000 de lei, sub pretextul asigurării tratamentului fiicei sale, infectată cu Sars Cov 2 și aflată în stare gravă la un spital din Craiova. Întrucât femeia a avut dubii cu privire la cele solicitate de bărbați, aceasta a refuzat să le înmâneze banii, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

În cursul aceleiași zile, bărbații ar fi contactat telefonic un bărbat, de 84 de ani, tot din municipiul Craiova, căruia i-ar fi prezentat o situație nereală și de la care ar fi primit suma de 60.000 de lei și 60.000 de euro, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, detaliază un comunicat al IGPR.

Polițiștii Secției nr.5 și ai Secției 1 de Poliție Craiova, sub directa coordonare a procurorului de caz, noaptea trecută, cu sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, au organizat un flagrant, în municipiul București. Pentru prinderea bărbaților a fost folosit și armamentul din dotare, aceștia executând foc în plan vertical. Odată opriți, cei trei bărbați au fost conduși la sediul Secției nr.5 Poliție Craiova pentru audieri, iar în urma probatoriului administrat aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.