fbpx

Zona din nordul Bucureștiului, cel mai poluat loc de pe Pământ în noaptea de Crăciun

Zona din nordul Bucureștiului, cel mai poluat loc de pe Pământ în noaptea de Crăciun

Image
Image

Zona Otopeni a fost, în noaptea de joi spre vineri, cel mai poluat loc de pe pământ, scriu cei de la Agent Green, într-o postare în care compară valorile de acolo cu cele din Bangladesh, cea mai poluată țară din lume anul trecut.

“În noaptea de Crăciun, cel mai probabil din cauza arderilor de deşeuri şi a încălzirii ineficiente, Nordul Bucureştiului a devenit cel mai poluat loc de pe Pământ dacă este comparat cu media poluării din 2019 din Bangladesh, cea mai poluata ţară din lume care a avut în 2019 un Indice de Calitate a Aerului de 165 iar Otopeni a atins noaptea trecută nivelul de 173. PM 2.5 a ajuns la 97.2 µg/m3 În Otopeni.

La ministerul mediului se sărbătoreşte preluarea ştafetei de către un alt ministru, iar pe pagina Gărzii Naţionale de Mediu este sărbătoare deşi suntem în infringement din cauza poluării din Bucureşti şi din alte oraşe mari: https://www.facebook.com/GardaNationaladeMediu

Toate website-urile care monitorizează calitatea aerului aerlive.ro, airly.org, iqair.com  arata depăşiri enorme ale poluării care au început în jurul orelor 21.00 în data de 24.12.2020 şi au crescut în următoarele ore din noapte.

Nivelurile PM2.5 pot cauza chiar moartea celor cu probleme pulmonare sau cardiovasculare şi urmări pe termen lung conform Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA:

https://www.epa.gov/.../health-and-environmental-effects...

În Europa, conform Directivei Air Quality valoarea maximă pentru PM 2.5 ar trebui să fie 25µg/m3 comparat cu nivelul de 100 µg/m3 atins aseară deci poluare de 400%”, scriu cei de la Agent Green.

In noaptea de Craciun, cel mai probabil din cauza arderilor de deseuri si a incalzirii ineficiente, Nordul Bucurestiului...

Publicată de Agent Green pe Vineri, 25 decembrie 2020
 

Sursa foto: Facebook/ Agent Green

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.