13 copii care au fost în luna august într-o tabără la Ighiu, depistați cu COVID

în perioada 2 – 19 august 2021 au fost depistate 14 cazuri pozitive COVID 19 care au legătură cu unitatea controlată, 13 la copii care au frecventat tabăra și un caz la un supraveghetor din cadrul taberei, acesta având domiciliul în alt județ, dar care, urmare a anchetei epidemiologice a fost alocat județului Alba.
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

13 copii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani și un supraveghetor, care au fost în ultimele două săptămâni într-o tabără din comuna Ighiu, județul Alba, au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Inspectorii DSP Alba au fost în control la societatea comercială care are ca obiect de activitate organizarea de tabere pentru copii și au aplicat o amendă de 10.000 de lei pentru condiții improprii. 

Potrivit alba24.ro, blocul alimentar, spațiile de depozitare a materiilor prime și auxiliare folosite la prepararea hranei sunt neigienizate, paviment necurățat, mobilier întreținut necorespunzător, pereți cu frecvente panze de păianjen, vesela și echipamente neigienizate, spații frigorifice neigienizate.

În ceea ce privește condițiile de cazare s-a constatat neigienizarea corespunzătoare a camerelor și a grupurilor sanitare. De asemenea, nu s-a putut face dovada efectuării analizelor/examenelor medicale periodice pentru personal, lipsa produselor biocide necesare dezinfectiei.

Inspectorii DSP Alba au stabilit, ca urmare a controlului efectuat joi 19 august 2021, ca termen de remediere al deficiențelor data de 21 august 2021, în caz contrar impunându-se suspendarea activității unității.

Totodată reprezentanții DSP Alba au transmis că în perioada 2 – 19 august 2021 au fost depistate 14 cazuri pozitive COVID 19 care au legătură cu unitatea controlată, 13 la copii care au frecventat tabăra și un caz la un supraveghetor din cadrul taberei, acesta având domiciliul în alt județ, dar care, urmare a anchetei epidemiologice a fost alocat județului Alba.

Toate celelalte 13 cazuri au fost alocate altor județe din țară (Suceava, București, Argeș) întrucât în urma anchetelor epidemiologice a fost stabilit, conform declarațiilor persoanelor pozitive și a supraveghetorilor, că la intrarea în tabără cei 13 prezentau simptomatologie specifică sau erau contacți direcți ai celor care prezentau simptomatologie până la momentul intrării în tabăra.

Potrivit DSP Alba, cele 13 cazuri pozitive au fost testate după plecarea din tabăra, în județele de domiciliu.

Inspectorii DSP Alba au dispus organizatorilor taberei efectuarea triajului epidemiologic riguros, precum și prezentarea la intrarea în tabără a unui test negativ COVID 19 de către participanți.

 

Sursă foto alba24.ro.

Image