fbpx

26 de tone de îngrăşăminte chimice depozitate lângă un rezervor cu motorină, indisponibilizate de Poliţie

26 de tone de îngrăşăminte chimice depozitate lângă un rezervor cu motorină, indisponibilizate de Poliţie

(Foto: IPJ Alba)

Image
Image

Poliţiştii din Alba au indisponibilizat aproape 26 de tone de îngrăşăminte chimice depozitate necorespunzător şi au întocmit un dosar penal pentru nerespectarea obligației de depozitare a acestor produse și în locuri protejate.

Potrivit IPJ Alba, marți, 22 martie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat un control, pe raza localității Tărtăria, privind modul de depozitare a îngrășămintelor chimice. Polițiștii au constatat că 25,8 tone de îngrășăminte chimice, pe bază de nitrat de amoniu, erau depozitate pe un teren neîmprejmuit, pe un loc neprotejat, fără a fi păstrate într-un depozit care să asigure o bună protecție față de condițiile meteorologice, informează site-ul Alba24. Mai mult, sacii de îngrăşiminte, despre care se ştie că sunt extrem de inflamabile, se aflau în imediata apropiere a unui rezervor de motorină cu o capacitate de 9.000 de litri.

Reguli foarte severe pentru depozitarea de îngrăşăminte chimice

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor numai ambalate și în locuri protejate, iar întreaga cantitate de îngrăşăminte chimice a fost indisponibilizată, a mai anunţat Poliţia.

Îngrășămintele chimice și produselor de protecție a plantelor trebuie depozitate numai ambalate și în locuri protejate, conform art. 98 alin. 3 lit. a, din OUG nr. 195/2005, privind protecția mediului.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.