Cinci tineri din Alba Iulia au creat un joc video în care lupți cu stresul, anxietatea și depresia

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Stresul, anxietatea, depresia și frica de respingere sunt problemele cu care o bună parte a societății se confruntă din ce în ce mai des. Potrivit Alba24, cinci tineri din Alba Iulia au reușit să transpună lupta cu demonii interiori într-un joc video, pentru telefoanele mobile, disponibil pe sistemele Android și IOS.

”Sunt bine” este răspunsul sec și dat aproape din inerție la întrebarea ”Cum ești?”, când în realitate cel care răspunde se confruntă cu zeci de probleme. Trăirile interioare au fost și ideea de bază a jocului produs de tinerii programatori, artiști și designeri din Alba Iulia.
Vali Mariș (programator), Vlad Tripșa (artist), Sto Adrian (audio), Zeno Bucșa (designer) și Ioana Popa (designer) sunt cei cinci creatori ai jocului video ”Everything is fine” produs în Alba Iulia.

Într-o societate în care stresul este la ordinea zilei, depresia și tulburările afectează o mare parte a populației, echipa ”Playfull Patterns” din Alba Iulia a reușit să ofere pasionaților de jocuri pe telefon o alternativă la clasicele jocuri de acțiune.
Jucătorul are ocazia să devină un războinic care luptă cu o serie de monștri care reprezintă trăirile oamenilor: depresia – sub forma unui monstru care vrea să te îmbrățișeze, anxietatea – reprezentată de o pasăre gigantică, mania – asemănătoare personajului mitologic Meduza, paranoia – care îl face pe jucător să vadă mai mulți monștri (imaginari) și atacul de panică – întunecă totul în jurul jucătorului.
Arma războinicului este o lampă cu care ”trage”, cu raze de lumină, spre inamici.
Potrivit sursei citate, jocul este primul produs de tinerii programatori, artiști și designeri din Alba Iulia, a fost lansat pe 1 august, pe Google Play și App Store și este gratuit pentru toți utilizatorii de smartphone-uri.

Sursă foto Alba24.

 

Image