O persoană a decedat și o alta a fost rănită după explozia unui proiectil

O persoană a decedat și o alta a fost rănită după explozia unui proiectil
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Potrivit IPJ Alba, o persoană a decedat pe raza localității Pianu de Jos, după ce a suferit leziuni, în urma unei explozii. O altă persoană a suferit leziuni, posibil ușoare.

Potrivit Alba24, polițiștii au efectuat cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările producerii incidentului.
Potrivit Poliției, din primele cercetări, explozia s-ar fi produs pe fondul manipulării unor deșeuri de componente de proiectile, în incinta unei societăți comerciale ce colectează fier vechi. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea regimului materiilor explozive. Sunt verificate inclusiv aspectele legate de funcționarea societății, precum și proveniența și modul de exploatare a acestui tip de deșeuri.

Potrivit IPJ Alba, victimele accidentului sunt din județul Hunedoara. Persoana decedată are 43 de ani, iar cea rănită 52 de ani. Incidentul a avut loc în incinta unei societăți comerciale care colectează deșeuri de fier. Momentan se efectuează cercetări pentru a se stabili dacă este sau nu vorba de un accident de muncă.

Potrivit sursei citate, victimele accidentului tăiau niște bucăți de fier vechi, când s-a produs explozia. Ar fi fost vorba despre un proiectil pe care cei doi bărbați ar fi încercat să îl taie. Persoana rănită a ajuns la spital.

La fața locului s-a deplasat și prefectul de Alba, Nicolae Albu și șeful IPJ Alba, Florin Dogaru.

”Din nefericire, o persoană a decedat, cealaltă a fost transportată la spitalul din Sebeș, urmând să fie transportată la spitalul din Alba. Colegii de la ISU, Poliție și ITM fac verificări, cazul este preluat de Poliție, vom vedea exact ce s-a întâmplat. Se pare că a avut loc o explozie în timp ce încerca să taie o bucată de metal, se pare că ar fi un proiectil dezafectat. Deocamdată, din declarațiile celui aflat la fața locului, care a plecat să anunțe proprietarul firmei, aceste deșeuri sunt achiziționate legal”, declara ieri prefectul de Alba, Nicolae Albu.

Ancheta se anunță a fi una complexă, având în vedere împrejurările în care s-a produs incidentul mortal. În locația respectivă sunt sute de proiectile (aruncătoare de grenade, adică muniție militară), potrivit surselor noastre, dezafectate. Carcasele din metal ale acestor proiectile erau tăiate de cei doi muncitori. Cel mai probabil, va fi nevoie și de expertiză pirotehnică.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Alba24 că proiectilele ar fi fost aduse din alt județ, iar reprezentanții firmei le-ar fi comunicat polițiștilor că au documente legale pentru acestea. Reprezentanții IPJ verifică însă aceste documente. Toată zona a fost închisă și este în prezent sub supraveghere.
Potrivit Poliției, explozia s-ar fi produs pe fondul manipulării unor deșeuri de componente de proiectile. Practic, un asemenea proiectil ar fi explodat atunci când cei doi muncitori ar fi încercat să îl taie.

 

Image