Sute de oameni au ieșit în stradă la Cugir, pentru a patra zi la rând: ”Vă bateți joc de noi”

Sute de oameni au ieșit în stradă la Cugir, pentru a patra zi la rând: ”Vă bateți joc de noi”
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Revoltă a angajaților de la Uzina Mecanică Cugir și a celor de la fabrica de armament. Este a patra zi de protest și oamenii nu au primit nicio promisiune că situația se va schimba.

Potrivit antena3.ro aproape 1.000 de oameni demonstrează din nou şi cer salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă.

Nimeni nu discută cu angajații de la Uzina Mecanică din Cugir și nici cu cei de la fabrica de armament după trei zile de proteste.

Sunt peste o mie de oameni care cer salarii mai mari și condiții mai bune de muncă.

Abia după trei zile de protest, muncitorilor supărați li s-a promis că vor avea o întâlnire cu un secretar de stat din Ministerul Economiei.

”Disperarea, neglijența autorităților ne-au adus în această situație. Salariile sunt foarte mici, condițiile de muncă sunt foarte proaste. Domnilor guvernanți, treziți-vă și eplecați-vă asupra problemelor reale ale oamenilor. V-au votat oamenii, și-au pus încrederea în dumneavoastră. Vă bateți joc de noi! 

Aceasta este o fișă de plată - 1.150 - 500 de lei salariul. Dumneavoastră puteți trăi cu acești bani? Domnule președinte, domnilor miniștri, treziți-vă! Cugirul nu va muri, noi nu vom lăsa Cugirul să moară! Dacă este nevoie, vom veni la București să ne cerem cu adevărat drepturile. 

Industria de apărare a fost abandonată 30 de ani. Doar minciuni și promisiuni, investiții nimic, doar reduceri de personal. Rușine să vă fie, domnilor!”, a spus Matei Virgil, secretar la Sindicatul Liber al Uzinei Mecanice Cugir, potrivit sursei citate.

Angajații uzinei de armament Cugir protestează cerând condiții mai bune de muncă și salarii mai mari.

„Ni s-au tăiat o serie de drepturi, am avut accidente de muncă, ne-au dat condiții speciale din 2021 aprilie și ce s-a lucrat înainte nu s-a ținut cont.

Alții de vârsta mea erau la pensie de cinci ani, pentru că au lucrat în condiții speciale. Trebuie să știe toată lumea ce se întâmplă aici”, susține o angajată care participă la protest.

Liderul sindicaliștilor, Virgil Matei, susține că angajații au solicitat o majorare salarială de 30%, dar nu li s-a acordat nici jumătate din ce au cerut.

Foto antena3.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Image