fbpx

Un polițist a refuzat 12.000 de euro, bani pe care șoferul oprit voia să-i dea ca să fie lăsat să plece. Ce ascundea, de fapt, acesta

Un polițist a refuzat 12.000 de euro, bani pe care șoferul oprit voia să-i dea ca să fie lăsat să plece. Ce ascundea, de fapt, acesta

Image
Image

Un bărbat cercetat în cazul unui furt de 100.000 de euro, comis la Arad, a dat nas în nas cu Poliția, duminică, pe A1 Râmnicu Vâlcea – Deva. Acesta a încercat să-i ofere o sumă impresionantă polițistului care l-a tras pe dreapta, dar nu a reușit să treacă neobservat. Ba, mai mult, a ajuns imediat după gratii, fiind reținut pentru 24 de ore, iar apoi plasat în arest preventiv.

„La data de 09 mai 2021, inculpatul față de care se desfășurau cercetări într-un dosar penal de furt (privind sustragerea unei sume de 100.000 euro dintr-o locuință de pe raza municipiului Arad) a fost depistat și oprit în trafic de către un agent de poliție în cadrul Biroului Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva.

În acest context, inculpatul i-ar fi oferit agentului de poliție suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece și pentru a nu efectua nici o verificare cu privire la depistarea acestuia.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 09 mai 2021, judecătorii Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatului, formulată de procurorii anticorupție.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție”, au transmis anchetatorii din cadrul DNA Alba-Iulia.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: Poliția Română)

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.