fbpx

Zeci de nuntași, internați cu salmonella. O persoană, în stare gravă la ATI

Zeci de nuntași, internați cu salmonella. O persoană, în stare gravă la ATI

Image
Image

Aproape 40 de persoane care au participat la o nuntă în comuna Cetatea de Baltă, din județul Alba, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Potrivit realitatea.net, la nuntă au participat 205 de persoane, până în prezent existând 38 de cazuri care au avut nevoie de spitalizare. 11 oameni sunt internați la Blaj, nouă la Târnăveni și unul la Sibiu. O persoană se află în stare gravă, pe secția de ATI la spitalul din Târnăveni. De asemenea, o femeie a fost transferată cu bebelușul de 10 luni, de urgență, de la Spitalul din Blaj la cel din Sibiu.

„Deoarece în rândul celor simptomatici sunt și persoane care nu au participat la nuntă dar au consumat eclere primite de la nuntași ca pachet pentru acasă, considerăm eclerul ca fiind alimentul incriminat. Menționăm că în meniul de la nuntă nu era inclus eclerul. Din cei 38 simptomatici, 16 nu au participat la eveniment, doar au consumat eclerele aduse la pachet”, spue diectorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Eclerele incriminate au fost produse la nivelul unității - laborator cofetărie din comuna Cetatea de Baltă conform afirmațiilor celor doi angajați ai unității care au preparat, porționat și ambalat eclerele. Până la finalizarea anchetei, activitatea laboratorului a fost suspendată.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

 

Foto ilustrativ, realitatea.net.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.