fbpx

140 de veterani de război brașoveni, omagiaţi printr-o ceremonie militară şi religioasă

Image
Image

O ceremonie militară şi religioasă de Ziua Veteranilor de Război a fost organizată miercuri, la Braşov, prilej cu care generalul de brigadă (r) prof. univ. dr. Ion Petrescu, reprezentant al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război Braşov, a precizat că, în ultimii 17 ani, în judeţ, din peste 5.000 de veterani, au mai rămas 140.

"În aceste zile şi pe viitor, să presăraţi pe mormintele ostaşilor care au căzut flori şi să aşezaţi lumânări, iar pe veteranii de război să-i preţuiţi, pentru că mulţi au fost, puţini au rămas. La nivelul judeţului Braşov în 2002 au fost 5.180, au mai rămas, în acest an, 140", a afirmat generalul (r) Ion Petrescu, potrivit AGERPRES.
El a subliniat că, anul acesta, Ziua veteranilor de război este sărbătorită "sub dominanţa a patru evenimente epocale", două de factură militară şi două referitoare la locul şi rolul României în UE (70 de ani de la crearea NATO, 15 ani de la aderarea respectiv asigurarea conducerii Consiliului UE şi desfăşurarea la Sibiu în 29 mai, a Summitului UE), dar se împlinesc şi 75 de ani de la Bătălia pentru eliberarea Budapestei, prilej cu care asociaţia pe care o reprezintă va solicita reabilitarea juridică şi militară a generalului Nicolae Şova, propunând avansarea post-mortem a acestuia la gradul de general cu patru stele.

Prefectul Braşovului, Marian Rasaliu, a subliniat că este un moment deosebit pentru poporul român, când "comemorăm eroii care şi-au dat viaţa pentru ca România de astăzi să arate aşa cum arată, să fie o ţară liberă şi independentă". "Mă înclin în faţa tuturor celor care şi-au dat viaţa pentru patrie şi au purtat în suflet drapelul ţării noastre", a spus prefectul.
"Suntem recunoscători pentru tot ceea ce au făcut în decursul timpului, pentru jertfele pe care le-au adus, pentru ca noi, generaţia de astăzi, să trăim într-o Românie liberă şi europeană", a afirmat, la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Cu acest prilej, au fost depuse coroane de flori din partea autorităţilor, a unor asociaţii ale veteranilor şi a unor partide politice.
Sursă foto newsBV.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.