fbpx

Autorităţile din Braşov anunţă plângeri penale pentru şantiere începute fără autorizaţie de construire

Autorităţile din Braşov anunţă plângeri penale pentru şantiere începute fără autorizaţie de construire

Autorităţile din Braşov anunţă că vor face plângeri penale după ce au identificat două şantiere pe care se lucrează fără autorizaţie de construire

Image
Image

Autorităţile locale din Braşov au sesizat Poliţia Locală şi anunţă că vor face plângeri penale după ce au identificat două şantiere pe care se lucrează fără autorizaţie de construire, unul dintre ele în zona centrală a municipiului.

Arhitectul şef al municipiului afirmă că este "o practică" printre dezvoltatorii imobiliari să înceapă să edifice construcţii fără autorizaţie, după care să ceară intrarea în legalitate, adresându-se autorităţilor, cărora le "cer clemenţă" sau faţă de care au o atitudine "agresivă", transmite G4Media.

"Sunt două cazuri de şantiere care execută lucrări fără nicio autorizaţie de construire, unul dintre ele în zona centrală, al doilea într-o zonă foarte pitorească, în zona cartierului Şchei, în apropiere de biserica Sfânta Treime. În ambele cazuri am sesizat Disciplina în Construcţii, Poliţia Locală, le-am cerut, pe lângă sancţiuni, să dispună şi oprirea lucrărilor şi toată latura penală a acestor activităţi o vom sesiza mai departe organelor abilitate", a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Braşov, Allen Coliban.

Autorităţile cer oprirea lucrărilor începute fără autorizaţie de construire

În ceea ce priveşte şantierul din cartierul Schei, oficialii din Braşov au precizat că este vorba despre o construcţie cu destinaţia de locuinţă, pentru care a fost emis certificat de urbanism în iunie 2022, care are la bază un Plan Urbanistic Zonal din anul 2008. Ilustrarea de temă a proiectului nu a fost prezentată în Comisia Tehnică de arhitectură şi urbanism, mai arată sursa citată.

A doua construcţie, care se ridică în centrul Braşovului, este una de locuinţe colective care nu are certificat de urbanism şi nici avize, proiectul demarat în luna iunie în teren fiind într-un stadiu „destul de avansat” cu avizarea, dar neavând autorizaţie de construire, a precizat arhitectul şef al municipiului Braşov. Dezvoltatorul a fost sancţionat în luna ianuarie a acestui an, de către Poliţia Locală, care a cerut oprirea şantierului, lucru care nu s-a întâmplat.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.