fbpx

FOTO 📸 Avertismentul salvamontiștilor din Brașov pentru cei care ajung în zona Postăvaru. Strat de gheață pe pârtii și poteci

FOTO 📸 Avertismentul salvamontiștilor din Brașov pentru cei care ajung în zona Postăvaru. Strat de gheață pe pârtii și poteci

Image
Image

Turiștii aflați în aceste zile în zona Brașov pot urca pe Postăvaru numai cu echipament adecvat, avertizează salvamontiștii. Potrivit acestora, un strat de gheață s-a format pe poteci și pe pârtii.

 

“Atenție în partea superioară a Masivului Postăvaru.

Potecile și pârtiile de schi, cele care sunt folosite în general de turiști pentru deplasare, sunt acoperite de un strat de gheață, care face deplasarea extrem de dificilă și periculoasă.

Turiștii neechipați care urcă cu instalațiile de transport pe cablu trebuie să rămână exclusiv în zona peroanelor superioare ale acestora.

Turiștii care doresc să se plimbe în partea superioară a masivului au nevoie de echipament adecvat, în special de încălțări care să le asigure aderența necesară în astfel de condiții și chiar și așa este recomandat să aibă o pereche de snowlinere (crampoane metalice atașate pe talpă) și o pereche de bețe pentru sprijin” este mesajul celor de la Salvamont Poiana Brașov.

Ieri, două persoane au avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani și au ajuns la spital din cauza accidentărilor suferite.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Sursa foto: Salvamont Poiana Brașov

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.