fbpx

Incidentul care i-a uluit și pe salvamontiști! Bărbat mușcat de viperă, în Piatra Craiului

Incidentul care i-a uluit și pe salvamontiști! Bărbat mușcat de viperă, în Piatra Craiului

Image
Image

Deși în Piatra Craiului a nins și s-a depus strat de zăpadă, iar temperaturile sun scăzute, un bărbat a fost mușcat, duminică, de o viperă. El a fost ajutat de salvamontiști, dar și aceștia recunosc că este un incident neobișnuit pentru zona respectivă și, mai ales, pentru această perioadă a anului.

 

“Probabil că pentru mulţi dintre noi este greu de crezut, dar acest caz atipic din creasta Pietrei Craiului ne arată că nimic nu este imposibil. O persoană de sex masculin a fost atacată de o viperă... chiar dacă ne aflăm în luna decembrie şi stratul existent de zăpadă a făcut ca toată creasta să fie albă...

Persoana în cauză a sunat la 112, după ce a fost atacată de o viperă, în creastă, foarte aproape de Vf. Ascuţit. Pentru acţiunea de salvare au fost esenţiale colaborarea salvatorilor montani din Zărneşti cu operatorii 112, indicaţiile personalului specializat din cadrul dispeceratului medical de urgenţă, faptul că a existat un om potrivit la locul potrivit, prin Vlad Dobre, aflat întâmplător la antrenament înspre Vf. Ascuţit şi sprijinul din partea Serviciul Public Județean Salvamont Brașov.

Vlad a coborât în timp record victima din Vf. Ascuţit până la preluarea acesteia de către Serviciul Salvamont Zarneşti, fiind asistat prin telefon de către medicul de urgenţă specializat din cadrul dispeceratului. În mai puţin de două ore de la apel, persoana a fost preluată de SMURD, dusă la Spitalul Orăşenesc Zarneşti şi în final, la Spitalul Judeţean Braşov, starea sa de sănătate fiind stabilă”, a anunțat Salvamont Zărnești.

Și un parapantist a fost salvat de salvamontiști, în zona Brașov

Salvamontiștii au acționat duminică și pentru salvarea unei persoane care, în timp ce zbura cu parapanta, a rămas agățată în cablurile telecabinei mici din Poiana Brașov, între pilonul 3 și pilonul 4, la circa 200 de metri de pilonul 4 și la aproximativ 40 de metri înălțime.

Din nefericire vântul puternic a desprins aripa de pe cablu și parapantistul a căzut, dar, în cădere, aripa de speedfly s-a deschis parțial și împreună cu stratul de zăpadă au reușit să mai atenueze căderea.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Foto: Salvamont Zărenști și Salvamont România - Despeceratul Național Salvamont

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.